Regummiering af lastbildæk
Regummiering af lastbildæk

Regummiering af lastbildæk

Gennem generationer har danske vognmænd brugt regummierede dæk på deres lastbiler. Men i de senere år har de regummierede dæk været trængt lidt i baggrunden af billige nye dæk fra primært Asien. Det er lidt en skam, fordi karkasse kvaliteten i disse nye billige dæk kan ikke klare en regummiering. Derfor skal hele dækket smides ud efter et bare et enkelt ”liv”. 
 

Forlæng dækkenes levetid
Når dine dæk er slidt ned, kan du vælge at få dem regummieret i stedet for at købe helt nye. Ved regummiering erstattes dækkenes nedslidte mønster med et nyt og giver dermed dækket et nyt liv. Det originale mønster kan enten genbruges, eller der kan vælges et nyt, hvis det passer bedre til dit kørselsbehov. 

 

Hvorfor vælge regummierede dæk?
Hos Euromaster er vores opfattelse at regummierede dæk er en rigtig god ting - ikke mindst for miljøet. Den grønne omstilling kræver, at vi tænker os om, når vi forbruger jordens ressourcer. Det er netop her, at regummiering leverer varen.

Vores opfordring er derfor, at når man skal købe nye dæk, så køb dæk af en ordentlig kvalitet, så vi efterfølgende får en god råvarer til regummiering. Regummierede lastvognsdæk kan anvendes på alle positioner bortset fra forakslen.


Spar på driftsomkostningerne
Sammenlignet med nye dæk er omkostningerne til regummiering af brugte lastbildæk betydeligt lavere. Prisen på regummierede dæk udgør kun cirka 60 procent af prisen på et nyt premium sæt. 


Regummiering er mere bæredygtigt 
Ved regummiering genbruges karkassen i dækket, som er det selve slidbanen sidder på. Afhængigt af karkassens kvalitet og køreforhold kan den genbruges flere gange. Ved at regummiere dæk reduceres antallet af anvendte nye dæk, ved i stedet at forlænge levetiden på de brugte dæk. Det minimerer derfor også forbrug af jern, gummi og olie til produktion og reducerer som følge heraf CO2-udslippet. Regummiering er ikke kun økonomisk fordelagtigt, det er også en mere miljøvenlig måde at forblive kørende på. 

Faktisk bruges der 70% mindre olie og op til 20 kg mindre stål til at producere et regummieret dæk, og der udledes 40% mindre CO2. Når man laver det samlede regnestykke, giver regummierede dæk i gennemsnit op til 30% lavere udgifter pr. kilometer end nye dæk. Jo flere gange karkassen kan genanvendes, jo lavere bliver de samlede omkostninger i dækkets levetid.

Recamic dæk fremstillet hos Vulkan
Recamic dæk fremstillet hos Vulkan
Michelin dæk
Michelin dæk