Bremser

Bremser

Få styr på dine bremser


Hos Euromaster har vi stor erfaring med reparation og udskiftning af bremser, på alle slags bil mærker. Vind og vejr er hårdt ved dine bremser, derfor anbefaler vi at du holder øje med slitagen af dine bremseklodser. 

Du kan få en af vores dygtige mekanikere tjekke hele bremsesystemet for dig. Så kan du både færdes sikkert i trafikken og slippe for dyre følgereperationer. 
 

Er du i tvivl om hvilke elementer der er vigtige i forhold til dine bremser, kan du læse mere her.

Bremsepedalen
Bremsepedalen må højest kunne trædes halvvejs ned mod bunden af bilen. Pedalen skal virke hård og fast når den er nedtrådt.

Driftbremsen
Skal virke på alle hjul og kunne bremse bilen hurtigt og virksomt, ved alle hastigheder. 

Nødbremsen
Er en del af et 2-kreds bremsesystem. Hvis den ene kreds går i stykker, virker den anden stadig med samme effekt, det kaldes for nødbremsen. 

Parkeringsbremsen
Håndbremsen er en mekanisk bremse (f.eks. m. kabeltræk) og skal kunne holde bilen standset på en vej, der har en skråning på 18%. Den skal kunne stå fast spændt og virke på mindst 2 hjul, på samme akse.

Bremseforstærker
En bremseforstærker gør det lettere af bremse, idet den øger trykket på bremsepedalen. Denne funktion kontrolleres ved at man slukker bilen, pumper på bremsepedalen til den bliver hård (6-7 gange) for at fjerne vaccum. Herefter trædes pedalen ned og holdes under tryk, samtidig tænder man motoren. Hvis pedalen synker ned, virker din bremseforstærker.

ABS bremse
ABS står for Anit Blokerings System og er en funktion der gør at hjulene ikke blokeres ved hårde opbremsninger. Hvis du har ABS i din bil, skal den røde ABS-lampe slukke kort tid efter motoren startes. Hvis lampen ikke stopper, er det ikke tilladt at køre, idet at der kan være en fejl i bremsesystemet.

Bremsevæske
Det er vigtigt at dit bremevæske er i god stand og ikke er for gammel, da det er bremsevæsken der gør til at bremsefunktionen er optimal. En cylinder sender et stort tryk af bremsevæsken ud gennem bilens bremserør og aktivere bilens bremsecaliper eller hjulcylindre. 

Hos Euromaster anbefaler vi at bremsevæsken skiftes ca. hvert andet år.

En bil skal være forsynet med 3 bremser:

• Driftsbremsen (fodbremsen)
• Nødbremse
• Parkeringsbremse (håndbremse)

For grossister /privat/dæk/dækservices/hvordan-booker-jeg-tid-online /privat/privat_systemside_2_1/log-pa

Log på

Tidsbestilling

Ved tidsbestilling eller ændring af tid vedrørende dækskift, skal du vælge dit Euromastercenter først. Dette gælder også, selvom du allerede har booket en tid.

Vælg center

For privatkunder

Her kan du som privatkunde købe dæk og se dine tidligere køb.

Køb online