Værd at vide

Når der skal ny motorolie på bilen, er der mange muligheder og kvaliteter at vælge imellem. Et spørgsmål som tit dukker op i forbindelse med olieskift er, om der skal vælges syntetisk motorolie eller ej. Er meromkostningerne ved syntetisk motorolie værd at ofre?.

En syntetisk motorolie udmærker sig ved at forandre sin viskositet- altså tykkelse- mindre ved temperaturændringer. Fordelen er, at når det er rigtig koldt, har man nemmere ved at starte motoren, og motoren snurrer lettere. En fuldsyntetisk olie har også den egenskab, at den under varierende motorbelastning er mere stabil i sine smørende egenskaber. En egenskab olien bevarer i hele perioden mellem olieskift.

Syntetisk motorolie til turboladet motor:
Til visse bilmotorer, som f.eks. turboladet motorer, anbefales generelt en syntetisk olie. Til en gammel motor, som har et vist olieforbrug kan det være tvivlsomt om det rent økonomisk kan betale sig at anvende en syntetisk motorolie. Men for en motor, som har et lavt olieforbrug vil den meromkostning, der er ved at anvende syntetisk motorolie, være minimal i forhold til de samlede omkostninger for bilen. Hvis bilen kører med Longlife serviceintervaller (altså lang tid mellem service), skal der bruges en olie, der opfylder Longlife-specifikationer. På dieselmotorer med partikelfilter skal der bruges en motorolie, der opfylder særlige Low SAPS specifikationer. Det vil sige olie med lavt indhold af sulfataske, fosfor og svovl. Denne olie skal benyttes for at opnå optimal funktion og lang levetid på dieselpartikelfilteret.

Hvor ofte skal oliestanden kontrolleres?
Du bør kontrollere oliestanden i motor for hver ca. 1000 km. Følgeskaderne ved at køre sin motor tør for olie kan være katastrofale. Selv nye motorer har et vist olieforbrug. Der kan være tale om ca. 0,5 liter på 1000 km.

Gode råd:
Mangler din bil olie, og der er behov for at efterfylde olie, anbefales det, at den olie, som påfyldes, har samme kvalitet, som den olie, der er beskrevet i instruktionsbogen til din bil. Man kan godt blande forskellige leverandørens motorolie, men blander man to motorolier med forskellige specifikationer, vil der være stor sandsynlighed for, at oliens oprindelige egenskaber forringes.

For grossister /privat/dæk/dækservices/hvordan-booker-jeg-tid-online /privat/privat_systemside_2_1/log-pa

Log på

Tidsbestilling

Ved tidsbestilling eller ændring af tid vedrørende dækskift, skal du vælge dit Euromastercenter først. Dette gælder også, selvom du allerede har booket en tid.

Vælg center

For privatkunder

Her kan du som privatkunde købe dæk og se dine tidligere køb.

Køb online