Værd at vide

Støddæmpere skal skiftes for hver 80.000 km

Støddæmperens opgave er at fastholde hjulets kontakt med vejen under kørslen. Hvis bilen ikke havde støddæmpere, ville hjulene populært sagt hoppe hen ad´vejen på grund af de svingninger, der ville opstå i fjedrene. Dermed ville vejgrebet kun være en brøkdel af det, det ellers er, og bilen ville have svært ved at styre og bremse. En defekt støddæmper kan derfor have stor betydning for din kørsel

Er en støddæmper for eksempel utæt, så den olie, der normalt er inde i den, er løbet ud, reduceres effekten markant, og bilens køreegenskaber forringes.

Af samme grund anbefales det, at alle støddæmpere kontrolleres for hver 20.000 km, og at de – alt efter tilstand – skiftes for hver 80.000 km.

Defekte støddæmpere forøger bremselængden:
En test foretaget af Monroe med to helt identiske biler, hvor den ene bil har helt nye støddæmpere, og den anden har støddæmpere med kun halv effekt, viser, at bremselængden fra 50 km/t. let kan forøges med to-tre meter alene på grund af støddæmpernes slitage.

I bykørsel kan det være altafgørende i en kritisk situation. Også egenskaberne ved undvigemanøvrer ændres markant, og en bil med slidte støddæmpere vil her have svært ved at dreje lige så skarpt, som en normalt fungerende bil.

Støddæmpere skal skiftes parvis:
Man kan få en indikation af støddæmpernes effekt ved at trykke ned i bilens hjørner og slippe igen. Gynger bilen mere end en enkelt gang, kan det betyde defekte støddæmpere. Skal støddæmperne skiftes, skal det altid ske parvis.

For grossister /privat/dæk/dækservices/hvordan-booker-jeg-tid-online /privat/privat_systemside_2_1/log-pa

Log på

Tidsbestilling

Ved tidsbestilling eller ændring af tid vedrørende dækskift, skal du vælge dit Euromastercenter først. Dette gælder også, selvom du allerede har booket en tid.

Vælg center

For privatkunder

Her kan du som privatkunde købe dæk og se dine tidligere køb.

Køb online