Batteri

Man kan næsten sige, at batteriet er din bils livsnerve. Batteriet bruges i moderne biler til meget mere end blot til at starte bilen, og da de fleste funktioner i din bil i dag kræver strøm, øger det presset på batteriet.Ekstraudstyret på din bil sluger batteri

Det er ekstraudstyret og de elektroniske funktioner i bilen som eksempelvis sædevarme, navigationsanlæg, bluetooth, kørecomputer, elbagrude og klimaanlæg, der bruger strøm. Vinterperioden er især hård for batteriet

Under normale omstændigheder vil et bilbatteri genoplade under kørsel, men i vinterperioden når det ikke at generere nok strøm fra køretur til køretur. Når en kold motor skal startes op med kold olie, skal der bruges ekstra strøm, og hvis temperaturerne når helt ned til frysepunktet, mister batteriet faktisk helt op til 50% af sin kapacitet.


Den ekstra brug af eksempelvis varmeanlægget, blæser, sædevarme, elbagruder og vinduesviskere belaster batteriet så meget, at det aflades mere, end det oplades fra gang til gang.Sådan passer du på dit batteri på bilen

Der er heldigvis flere ting, du selv kan gøre for at forlænge levetiden på dit batteri. I vinterperioden, hvor strømforbruget er særligt stort, kan du styrke batteriets kapacitet ved at køre længere ture på en hel til en halv time med jævne mellemrum. 


På den måde får batteriet mulighed for at lade ordentligt op, hvilket øger dets kapacitet. Du kan også lade batteriet op over natten med en hjemmelader.


Det er også en god idé, at du regelmæssigt tjekker om der er opstået ir ved polerne på batteriet. Ir forstyrrer kontakten mellem ledning og batteri og dermed svækker batteriets effekt. Hvis du opdager ir, kan du i første omgang let fjerne det med kogende vand og herefter smøre det med vaseline, der kan beskytte mod dannelse af ny ir.

 

Få tjekket bilens batteri hos Euromaster!
Få tjekket bilens batteri hos Euromaster!
Er batteriet fladt? Kig forbi dit lokale autoværksted, Euromaster Danmark - dæk og autoservice
Er batteriet fladt? Kig forbi dit lokale autoværksted, Euromaster Danmark - dæk og autoservice
Hvor meget ved du om batteriet?

Du kan også se den fine film herunder og få et hurtigt overblik over batteriets hverdagsudfordringer - og vigtigst af alt: Hvordan ville livet være, hvis ikke vi havde et batteri i bilen?


 


Ps. Filmen er lavet af vores kollegaer i England, så den er altså på engelsk, men vi håber alligevel, at du har lyst til at kigge med.

 


 

Skal vi tjekke dit batteri?

Vi kan naturligvis altid kontrollere levetiden på dit batteri, når du kommer ind til os. Det gør vi både i vores gratis Mini Mastertjek og i vores store bileftersyn, Mastertjek


Har du flere spørgsmål om batteriet eller om autoservice, så kan du læse mere i vores store FAQ med de oftest stillede spørgsmål om autoservice. Du kan også altid kontakte vores kundeservice på 87 28 28 28 eller dit lokale Euromastercenter direkte.
 

Find dit nærmeste center