Fastgørelse af nummerplade

Spar dig selv for 1.000 kroner i bøde - og lad os fastmontere dine nummerplader, hvis du (endnu) ikke har fået det gjort.Hvorfor skal dine nummerplader være skruet fast?

Siden den 15. november 2015 har det været lovpligtigt for alle person- og varebiler at have fæstnet nummerpladerne med minimum to bolte eller skruer. Loven blev indført for at sætte en stopper for den voldsomme stigning i antallet af stjålne nummerplader, som fra 2006 til 2015 blev tredoblet til omkring 21.000.


Skruerne eller boltene skal være dækket til af en plastikhætte, der har samme farve som nummerpladen. Den hætte skal sidde så fast, at den skal fjernes med eksempelvis en tang, skruetrækker eller andet værktøj.


 

Har du en campingvogn?

Nummerplader fra før den 1. april 1976 og historiske nummerplader er fritaget fra kravene og skal sættes på, så det passer til køretøjet. Der er ingen faste krav til eksempelvis din campingvogn eller knallerts fastgørelse af nummerpladen. Det er en del af synskravene at kontrollere fastgørelsen, og hvis den ikke lever op til kravene, kan din bil ikke komme gennem syn, men kun godkendes betinget.


Selvom det er tre år siden, loven blev indført, er der stadig mange, der ikke har fået spændt nummerpladerne fast, og hvis du bliver stoppet af politiet med en kilemonteret nummerplade, udløser det en ærgerlig bøde på 1.000 kroner. Samtidig er risikoen for at få din nummerplade stjålet mindre, når den er skruet fast.


Hvis du er så uheldig at få stjålet dine nummerplader, koster det dig 1.380 kroner at få et nyt sæt. Er din nummerplade fastgjort korrekt?

Hvis du er i tvivl om din egen nummerplade, kan du finde dit nærmeste Euromastercenter her. Så tjekker vi det for dig og skruer den på. Det er ganske gratis, og så er der en bekymring mindre. Du kan læse meget mere om reglerne her:
 

✔️ Politi

✔️ Skat

✔️ FDM

✔️ FAQ


 

Find dit Naermeste center

Find center