UDLÆSNING AF FEJLKODER OG DIAGNOSTICERING

De fleste kender fornemmelsen af den bekymring, der dukker op, når en advarselslampe i bilen begynder at lyse. Biler i dag er fyldt med avanceret elektronik, som sikrer stabilitet, sikkerhed og komfort. Hvis der er noget, der pludselig ikke virker, får du besked via de små lysende advarselslamper. Begynder de først at lyse, kan det blive rigtig dyrt for dig at lade som ingenting.

HVORDAN SKAL DU FORHOLDE DIG TIL ADVARSELSLAMPERNE?
Advarselslamperne kan lyse i to forskellige farver: Rød eller gul. En gul lampe fortæller dig, at der kan være en mulig fejl, som du skal få kontrolleret på værkstedet inden alt for længe. Du kan sandsynligvis godt køre videre, men det er ikke en god idé at ignorere den i længere tid. Hvis du derimod får en rød advarselslampe, skal du stoppe og slukke bilen med det samme - og så skal du få bilen fragtet hen til dit værksted.
 

HOS EUROMASTER KAN VI UDLÆSE FEJLKODER PÅ DIN BIL 
Det kan godt være en mindre fejl, der har fået lampen til at lyse. Det kan også godt være, at det er sensoren, der er gået, men en lysende advarselslampe er et udtryk for, at computeren har registreret en fejl. Denne fejl er i computerens system registreret som en fejlkode. Når vores mekanikere udlæser fejlkoder, kan de hurtigt diagnosticere problemet og konstatere, hvor væsentlig fejlen er.

HVORFOR SKAL DER UDLÆSES FEJLKODER?
Fejlkoderne forklarer, hvorfor en advarselslampe lyser. En udlæsning af fejlkoder gør det også muligt at nulstille fejlen, så systemet igen virker, som det skal. Hvis du ikke får nulstillet og konstateret fejl, kan du risikere, at funktionerne i din bil er svækkede, og at du kører videre med eksempelvis motorfejl, defekt partikelfilter eller andre skavanker, der i længden kan blive meget dyrt at udbedre, jo længere tid der går.
 

BLIVER DER UDLÆST FEJLKODER I FORBINDELSE MED SERVICE?
Når vi laver et serviceeftersyn, udlæser vi også bilens fejlkoder. Det gælder både for vores Mastertjek, som er et grundigt eftersyn af hele bilen, og vores serviceeftersyn efter fabrikantens forskrifter.

Det kræver et særligt udstyr at udlæse fejlkoder. På samme måde som al andet computerteknologi kræver dette udstyr regelmæssige opdateringer, og hos Euromaster kan du være sikker på, at vi både har det rigtige testudstyr og dygtige mekanikere til rådighed. Når du har din bil til service, bruges testudstyret også til at slukke din servicelampe og indstille nyt serviceinterval.


Trænger din bil til et servicetjek? Find dit nærmeste center og book tid online.

Find dit Naermeste center

Find center