Book tid online til autoservice - Euromaster Danmark!
Book tid online til autoservice - Euromaster Danmark!

BILENS BREMSER OG BREMSESYSTEM

Bremserne er et af bilens absolut vigtigste sikkerhedssystemer, og derfor fungerer bilens bremsesystem af sikkerhedsmæssige hensyn som et to-kredssystem, hvor de to systemer fungerer uafhængigt af hinanden. De to bremsesystemer i bilen er driftsbremsen, som er fodbremsen, og parkeringsbremsen, som er håndbremsen.

FÅ ET EFTERSYN AF BREMSERNE REGELMÆSSIGT
Bilens bremser har bedst af at blive renset og smurt et par gange om året. Der kommer hurtigt skidt og rust på bremsedelene, da både brug, vind og vejr slider på dine bremser i bilen. 

Det vigtigste er, at bremserne i bilen bremser, når du bremser. Når du får efterset bremserne regelmæssigt, minimerer du risikoen for, at bremserne bliver sløve og sætter sig fast, så du er sikker på, at bremserne virker, når du skal bruge dem. Med regelmæssige eftersyn forlænger du bremsernes levetid, og du sikrer, at bilens ABS- eller ESP-systemer er fuldt funktionsdygtige. 

 • (PERSONBIL • SUV/4X4 • VAREVOGN) I vores bremseftersyn med justering adskiller vi bremserne på alle fire hjul, renser og smører. Vi gennemgår dine bremser - og sikrer, at der er korrekte bremseegenskaber på alle hjul.
  Kr. 1149,00
  Ekskl. evt. ekstramaterialer.

  BESTIL
 • (EL/HYBRID • PERSONBIL) I vores bremseftersyn til el - eller hybridbil med justering adskiller vi bremserne på alle fire hjul, renser og smører. Vi gennemgår dine bremser - og sikrer, at der er korrekte bremseegenskaber på alle hjul.
  Kr. 1069,00
  Ekskl. evt. ekstramaterialer.

  BESTIL
 • (PERSONBIL • SUV/4X4 • VAREVOGN) Oplever du problemer med din bils bremser? Vi gennemgår dine bremser og laver et tilbud til dig, hvor prisen for gennemgangen er modregnet, hvis vi finder noget under gennemgangen.
  Kr. 99,00
  Ekskl. evt. ekstramaterialer.

  BESTIL
 • (PERSONBIL • SUV/4X4 • VAREVOGN) Bremsevæske er altafgørende for din og dine medtrafikanters sikkerhed, da væsken gør det muligt at bremse. Vi kontrollerer og udskifter din bremsevæske, så du ikke går på kompromis med sikkerheden.
  Kr. 719,00
  Ekskl. evt. ekstramaterialer.

  BESTIL
 • (PERSONBIL • SUV/4X4 • VAREVOGN) Med vores Mastertjek får du bl.a. olieskift (op til 5 liter), sporingskontrol, sprinklervæske, udlæst fejlkoder, kontrolleret tandremsinterval, bremse-, køler- og servovæske, dæk og fælge!
  Kr. 1399,00
  Ekskl. evt. ekstramaterialer.


BREMSESYSTEMETS ADVARSELSSIGNALER
Som bilist er der nogle advarselssignaler, du bør være opmærksom på til daglig og mellem dine eftersyn af bremserne: 

✔️ Oplever du vibrationer, når du bremser op?
✔️ Oplever du lyde eller larm, når du bremser op?
✔️ Mærker du trækninger eller ryk, når du bremser op?
✔️ Begynder bremseikonet på instrumentbrættet at lyse?

Hvis du oplever et eller flere af disse symptomer, kan det være tegn på, at der er en svaghed et sted i bremsesystemet. Kontakt vores kundeservice på 87 28 28 28 eller dit lokale Euromastercenter direkte og få tjekket bremserne hurtigst muligt.

Vi har stor erfaring med både reparation og udskiftning af bremser på alle bilmærker og bilmodeller her i Euromaster, så vi er også klar til at hjælpe, hvis du har spørgsmål til dine bremser.


✔️ DRIFTSBREMSEN
D
riftbremsen kaldes også for fodbremsen. Fodbremsen virker på alle fire hjul, og den skal kunne bremse bilen hurtigt og effektivt ved alle hastigheder. Selve bremsepedalen skal virke hård og fast, når du træder den ned, og du må højst kunne træde pedalen halvt ned mod bilens bund.

✔️ NØDBREMSEN
Nødbremsen er en del af to-kredsbremsesystemet. Hvis den ene kreds går i stykker, virker den anden bremsekreds stadig med samme effekt, heraf betegnelsen 'nødbremse'.

✔️ PARKERINGSBREMSEN
Parkeringsbremsen, som i daglig tale kaldes håndbremsen, er en mekanisk bremse. Parkeringsbremsen skal kunne holde bilen parkeret på en vej, der har en skråning på op til 18%. Den skal kunne stå fastspændt og virke på mindst to hjul på samme akse.

✔️ BREMSEFORSTÆRKEREN
En bremseforstærker øger trykket på bremsepedalen, så du skal bruge færre kræfter på at bremse. Når du vil kontrollere, at denne funktion virker, skal du først fjerne vacuum ved at pumpe bremsepedalen, indtil den bliver hård - måske en 6-7 gange, mens bilen er slukket. Herefter træder du pedalen ned og holder den under tryk, mens du tænder motoren. Hvis pedalen synker ned, virker din bremseforstærker.

✔️ ABS BREMSE
ABS står for AntiBlokeringsSystem, som sikrer, at hjulene ikke blokeres ved hårde opbremsninger. Hvis du har ABS i din bil, skal den røde ABS-lampe slukke kort tid efter, at motoren startes. Hvis lampen ikke slukkes, må du ikke køre, da det kan være tegn på en fejl i bremsesystemet.

✔️ BREMSEVÆSKE
Bremsevæsken skal være i god stand og ikke være for gammel, da den også er med til at sikre din bremsefunktion. Bremsevæsken sendes gennem bilens bremserør, hvor den aktiverer bilens bremsekaliber eller hjulcylinder. 


 

Find dit Naermeste center

Find center