Book tid online til autoservice - Euromaster Danmark!
Book tid online til autoservice - Euromaster Danmark!

Bremser

Bremserne er et af bilens absolut vigtigste sikkerhedssystemer, og derfor fungerer bilens bremsesystem af sikkerhedsmæssige hensyn som et to-kredssystem, hvor de to systemer fungerer uafhængigt af hinanden. De to bremsesystemer i bilen er driftbremsen, som er fodbremsen, og parkeringsbremsen, som er håndbremsen.


Hvordan sikrer du, at bremserne virker optimalt?
Bilens bremser har bedst af at blive renset og smurt et par gange om året, da der hurtigt kommer skidt og rust på bremsedelene. Det er vigtigt at vide, at både tid, brug, vind og vejr slider på dine bremser i bilen.


Få efterset bremserne regelmæssigt
Det vigtigste er, at bremserne i bilen bremser, når du bremser. Når du får efterset bremserne regelmæssigt, minimerer du risikoen for, at bremserne bliver sløve og sætter sig fast, så du er sikker på, at bremserne virker, når du skal bruge dem.

Du forlænger bremsernes levetid, og du sikrer, at bilens ABS- eller ESP-systemer er fuldt funktionsdygtige. 


Bremsesystemernes advarselssignaler
Som bilist er der nogle advarselssignaler, du bør være opmærksom på til dagligt og mellem dine eftersyn af bremserne: 

✔️ Oplever du vibrationer, når du bremser op?
✔️ Oplever du lyde eller larm, når du bremser op?
✔️ Mærker du trækninger eller ryk, når du bremser op?
✔️ Begynder bremseikonet på instrumentbrættet at lyse?

Hvis du oplever et eller flere af disse symptomer, kan det være tegn på, at der er en svaghed et sted i bremsesystemet. Kontakt dit lokale værksted direkte og få tjekket bremserne hurtigst muligt.

Vi har stor erfaring med både reparation og udskiftning af bremser på alle bilmærker og bilmodeller her i Euromaster, så vi er også klar til at hjælpe, hvis du har spørgsmål til dine bremser.


 

  • (PERSONBIL • SUV/4X4 • VAREVOGN) Med vores Mastertjek får du bl.a. olieskift, sporingskontrol, sprinklervæske, udlæst fejlkoder, kontrolleret tandremsinterval, kontrolleret bremse-, køler- og servovæske, kontrolleret dæk, fælge og hjullejer!
    Kr. 1399,00
    Ekskl. evt. ekstramaterialer.

Få tjekket bremserne og bremsevæske hos Euromaster!
Få tjekket bremserne og bremsevæske hos Euromaster!
Få tjekket bremserne hos Euromaster!
Få tjekket bremserne hos Euromaster!


✔️ Driftsbremsen
D
riftbremsen kaldes også for fodbremsen. Fodbremsen virker på alle fire hjul, og den skal kunne bremse bilen hurtigt og effektivt ved alle hastigheder. Selve bremsepedalen skal virke hård og fast, når du træder den ned, og du må højst kunne træde pedalen halvt ned mod bilens bund.


✔️ Nødbremsen
Nødbremsen er en del af to-kredsbremsesystemet. Hvis den ene kreds går i stykker, virker den anden bremsekreds stadig med samme effekt, heraf betegnelsen 'nødbremse'.


✔️ Parkeringsbremsen
Parkeringsbremsen, som i daglig tale kaldes håndbremsen, er en mekanisk bremse. Parkeringsbremsen skal kunne holde bilen parkeret på en vej, der har en skråning på op til 18%. Den skal kunne stå fastspændt og virke på mindst to hjul på samme akse.


✔️ Bremseforstærker
En bremseforstærker øger trykket på bremsepedalen, så du skal bruge færre kræfter på at bremse. Når du vil kontrollere, at denne funktion virker, skal du først fjerne vacuum ved at pumpe bremsepedalen, indtil den bliver hård - måske en 6-7 gange, mens bilen er slukket. Herefter træder du pedalen ned og holder den under tryk, mens du tænder motoren. Hvis pedalen synker ned, virker din bremseforstærker.


✔️ ABS bremse
ABS står for AntiBlokeringsSystem, som sikrer, at hjulene ikke blokeres ved hårde opbremsninger. Hvis du har ABS i din bil, skal den røde ABS-lampe slukke kort tid efter, at motoren startes. Hvis lampen ikke slukkes, må du ikke køre, da det kan være tegn på en fejl i bremsesystemet.


✔️ Bremsevæske
Bremsevæsken skal være i god stand og ikke være for gammel, da den også er med til at sikre din bremsefunktion. Bremsevæsken sendes gennem bilens bremserør, hvor den aktiverer bilens bremsekaliber eller hjulcylinder. Hos Euromaster anbefaler vi at skifte bremsevæske ca. hvert andet år.

Find dit Naermeste center

Find center