Bremser

Bremser

Få styr på dine bremser


Hos Euromaster har vi stor erfaring med reparation af og udskiftning af bremser på alle slags bilmærker. Vind og vejr er hårde ved dine bremser, og vi anbefaler, at du holder øje med dine bremseklodser, da de har særlig tendens til at blive slidt ned. 

Du kan få en af vores dygtige mekanikere til at tjekke hele bremsesystemet for dig, så du kan færdes sikkert i trafikken og slippe for dyre følgereperationer. 
 

Er du i tvivl om, hvilke elementer der er vigtige i forhold til dine bremser, kan du læse mere her.

 

Bremsepedalen
Bremsepedalen må højest kunne trædes halvvejs ned mod bunden af bilen. Pedalen skal virke hård og fast, når den er nedtrådt.

 

Driftsbremsen
Skal virke på alle hjul og kunne bremse bilen hurtigt og effektivt ved alle hastigheder. 

 

Nødbremsen
Er en del af et 2-kreds bremsesystem. Hvis den ene kreds går i stykker, virker den anden stadig med samme effekt, og derfor kaldes det for nødbremsen. 

 

Parkeringsbremsen
Håndbremsen er en mekanisk bremse (eksempelvis med kabeltræk) og skal kunne holde bilen parkeret på en vej, der har en skråning på op til 18%. Den skal kunne stå fast spændt og virke på mindst to hjul på samme akse.

 

Bremseforstærker
En bremseforstærker gør det lettere af bremse, idet den øger trykket på bremsepedalen. Denne funktion kontrolleres ved at slukke bilen og pumpe på bremsepedalen til den bliver hård (6-7 gange) for at fjerne vaccum.

Herefter trædes pedalen ned og holdes under tryk, samtidig tænder man motoren. Hvis pedalen synker ned, virker din bremseforstærker.

 

ABS bremse
ABS står for Anti Blokerings System og er en funktion, der gør, at hjulene ikke blokeres ved hårde opbremsninger. Hvis du har ABS i din bil, skal den røde ABS-lampe slukke kort tid efter, at motoren startes.

Hvis lampen ikke stopper med at lyse, er det ikke tilladt at køre, da det kan være tegn på en fejl i bremsesystemet.

 

Bremsevæske
Det er vigtigt, at dit bremevæske er i god stand og ikke er for gammel, da bremsevæsken er med til at sikre, at bremsefunktionen er optimal.

En cylinder sender et stort tryk af bremsevæsken ud gennem bilens bremserør og aktiverer bilens bremsecaliper eller hjulcylindre. 

 

Hos Euromaster anbefaler vi at skifte bremsevæske ca. hvert andet år.

 

En bil skal være forsynet med 3 bremser:

• Driftsbremsen (fodbremsen)
• Nødbremse
• Parkeringsbremse (håndbremse)

 

For grossister /privat/dæk/dækservices/hvordan-booker-jeg-tid-online /privat/privat_systemside_2_1/log-pa

Log på

Tidsbestilling

Ved tidsbestilling eller ændring af tid vedrørende dækskift, skal du vælge dit Euromastercenter først. Dette gælder også, selvom du allerede har booket en tid.

Vælg center

For privatkunder

Her kan du som privatkunde købe dæk og se dine tidligere køb.

Køb online