Book tid online til autoservice - Euromaster Danmark!
Book tid online til autoservice - Euromaster Danmark!

STYRETØJSUDMÅLING

En styretøjsudmåling består af en sporing og en 4-hjulsudmåling, hvor vi kontrollerer alle fire hjul for, om de er monteret korrekt i forhold til bilens styretøj.

HVORFOR SKAL DIN BIL HAVE EN STYRETØJSUDMÅLING?
Fejl på styretøjet er usikkert og farligt at køre med, og du risikerer, at det forårsager skader på andre komponenter på bilen, hvis ikke fejlen bliver udbedret.

Bilens fire hjul skal have et godt greb i vejen, og støddæmperne skal være i stand til at absorbere bump blødt og gnidningsløst. Sikkerhed og komfort afhænger af køretøjets akselgeometri, og hvis den ikke er indstillet korrekt, slides aksel, hjullejre og hjulophæng unødvendigt hurtigt.

Forkert hjulindstilling er en af de primære årsager til skæv dækslitage, og allerede ved små afvigelser reduceres dækkets levetid med op til 10%. Hertil kommer, at forkert hjulsporing øger dækkets rullemodstand – og dermed  også brændstofforbruget, så økonomisk er det en god investering at få foretaget en styretøjsudmåling.


HVORNÅR HAR DIN BIL BRUG FOR EN STYRETØJSUDMÅLING?
Vi anbefaler en styretøjsudmåling en gang om året - eller efter påkørsel af kantsten eller et hul i vejen.

Ved en styretøjsudmåling foretager vi en sporing og 4-hjulsudmåling, og vi vurderer herefter, om bilen har behov for en justering. Skulle det ikke være nødvendigt at justere på bilen, betaler du naturligvis kun for selve kontrollen.

Du kan selv mærke, om din bil har brug for en styretøjsudmåling, hvis:

Den trækker til den ene side, når du slipper rattet på lige vej.
Dit rat står skævt på lige vej.
Dine dæk er slidt forskelligt på henholdsvis yder- og indersiden.
Du mærker en ændring på bilens retningsstabilitet og selvopretning.


VI HOLDER DINE HJUL I GANG 
Hos Euromaster har vi det rette udstyr og ekspertise, så kig forbi dit nærmeste center, hvis du har en mistanke om, at dit styretøj er skævt.
 

 • (PERSONBIL) Ved en styretøjsudmåling finjusterer vi bilens hjulvinkler på alle fire hjul. Vi anbefaler styretøjsudmåling en gang årligt - samt efter påkørsel af kantsten eller hul i vejen.
  Kr. 959,00
  Ekskl. evt. ekstramaterialer.

  BESTIL
 • (VAREVOGN) Ved en styretøjsudmåling finjusteres biles hjulvinkler på alle fire hjul. Vi anbefaler styretøjsudmåling en gang årligt - samt efter påkørsel af kantsten eller hul i vejen.
  Kr. 995,00
  Ekskl. evt. ekstramaterialer.

  BESTIL
 • (MERCEDES • PERSONBIL) Ved en styretøjsudmåling til Mercedes kontrollerer vi, at hjulene er monteret korrekt i forhold til bilens styretøj. Vi anbefaler styretøjsudmåling en gang årligt - samt efter påkørsel af kantsten eller hul i vejen.
  Kr. 2399,00
  Ekskl. evt. ekstramaterialer.

  BESTIL
 • (MERCEDES • VAREVOGN) Ved en styretøjsudmåling til Mercedes kontrollerer vi, at hjulene er monteret korrekt i forhold til bilens styretøj. Vi anbefaler styretøjsudmåling en gang årligt - samt efter påkørsel af kantsten eller hul i vejen.
  Kr. 3145,00
  Ekskl. evt. ekstramaterialer.

  BESTIL
 • (EL/HYBRID • PERSONBIL) Ved en styretøjsudmåling kan du sikre, at din elbils rækkevidde ikke reduceres pga. skæv dækslitage. Da elbiler er tungere end almindelige biler er det vigtigt at have korrekt indstillede hjulvinkler.
  Kr. 919,00
  Ekskl. evt. ekstramaterialer.

  BESTIL


SPORING OG 4-HJULSUDMÅLING
Fejl på dit styretøj er usikkert og farligt at køre med. Hvis ikke fejlen bliver udbedret, risikerer du, at det forårsager skader på andre komponenter på bilen, så vi anbefaler at få foretaget en styretøjsudmåling en gang om året, eller hvis du har påkørt huller eller bump, som kunne mærkes.


HVORFOR SKAL DIN BIL HAVE EN SPORING?
Der skal ikke meget til for at rykke på din hjulindstilling. En påkørsel af en kantsten eller hvis du kører over et hul i vejen kan være nok til, at dit styretøj bliver slået skævt eller at ophænget forskubbes. Hvis skaden først er sket, kan du risikere at ødelægge andre komponenter på bilen.

Når hjulene kører skævt i forhold til hinanden, øger det dækkenes rullemodstand, og din dæk bliver slidt uforholdsmæssigt hurtigt. Øget rullemodstand giver færre kilometer på literen, og nedslidte dæk skal udskiftes, så økonomisk er det en god investering at få foretaget en sporing og en 4-hjulsudmåling med jævne mellemrum.


HVAD ER SPORING OG 4-HJULSUDMÅLING?
Ved en sporing og 4-hjulsudmåling bliver alle fire dæk justeret korrekt i forhold til hinanden og bilen.  Alle fire hjul skal monteres, så de sidder vinkelret mod vejen og parallelt mellem parrene.


HVORNÅR SKAL DU HAVE LAVET SPORING OG 4-HJULSUDMÅLING?
Vi anbefaler en kontrol en gang om året, men hvis du hvis du har kørt på en kantsten eller over et stort hul i vejen, er det en god idé at slå et smut forbi dit nærmeste Euromastercenter og få tjekket, at alt er i orden.

 

Find dit Naermeste center

Find center