TPMS og dæktryksudmåling

I november 2014 blev det indført ved lov, at alle nyindregistrerede biler i EU skulle have installeret den elektroniske dæktryksovervågning, TPMS, som står for Tyre Pressure Monitoring System.


Hvorfor skal din bil have TPMS?
Da EU i 2014 valgte at lovgive omkring dæktryksovervågning, var det for at øge fokus på dæktrykkets betydning for trafiksikkerheden. Når du kører med for lavt dæktryk, mister bilen balancen, så at sige. Bilen får tendens til at slingre og blive ustabil - særligt i sving, ved høje hastigheder og i forbindelse med undvigelsesmanøvrer.

Dæktrykket er vigtig for din sikkerhed. Med et lavt dæktryk forlænges bremselængden, og de sikkerhedssystemer, der skal sikre dig stabilitet, ABS og ESC, kan ikke præstere optimalt. Kører du med et for lavt dæktryk har dine dæk også en større kontaktflade med vejen, hvilket kan øge unødvendig slitage på dækkene. Hvor det tidligere var en opgave for dig som bilist at kontrollere dæktrykket manuelt på alle fire hjul med jævne mellemrum, overvåges dæktrykket nu elektronisk med det system, man kalder TPMS. Hvis du er i tvivl om du kører med det rigtige dæktryk, så tjekker vi det for dig.


Direkte og indirekte TPMS
Der findes to forskellige systemer til dæktryksovervågning:

✔️ Direkte TPMS
✔️ Indirekte TPMS

Af de to systemer er direkte TPMS det mest præcise. Systemet fungerer ved, at de sensorer, der er placeret i en ventil på hvert enkelt hjul, måler dæktrykket i hjulet. Det gør de endda, mens bilen står stille. Dette sikrer en hurtig, præcis og detaljeret registrering af data på hvert dæk.

Indirekte TPMS måler ikke på hverken selve dæktrykket eller temperaturen, og det kan ikke registrere et fald i dæktrykket, når bilen holder stille. Derimod måler indirekte TPMS omløbshastigheden på hvert hjul. Hvis systemet registrerer en forskel mellem hjulenes omdrejningshastighed, er det et tegn på uregelmæssigheder i dæktrykket, og det udløser en advarsel.
 

Vi kan både skifte dine dæk og nulstille computeren fra gang til gang, så book tid online,  hos kundeservice på 87 28 28 28  eller via chat her til højre. Du kan også kontakte dit nærmeste center for et sikkert dækskift.

 • (PERSONBIL • SUV/4X4 • VAREVOGN) Med vores Mastertjek får du bl.a. olieskift (op til 5 liter), sporingskontrol, sprinklervæske, udlæst fejlkoder, kontrolleret tandremsinterval, bremse-, køler- og servovæske, dæk og fælge!
  Kr. 1399,00
  Ekskl. evt. ekstramaterialer.

 • (PERSONBIL) Bestil tid her online til hjulskift for medbragte hjul - uanset bilmærke og bilmodel. Vi har liften, værktøjet og mange års erfaring med korrekt og sikker montering af hjul.
  Kr. 134,75
  Ekskl. evt. ekstramaterialer.

  BESTIL
 • (PERSONBIL) Tid til sæsonskift? Her kan du bestille tid online til skift af løse dæk på din personbil - i dit lokale Euromastercenter.
  Kr. 267,25
  Ekskl. evt. ekstramaterialer.

  BESTIL
 • (VAREVOGN) Tid til sæsonskift? Her kan du bestille tid online til skift af komplethjul på din varevogn - i dit lokale Euromastercenter.
  Kr. 139,75
  Ekskl. evt. ekstramaterialer.

  BESTIL
 • (VAREVOGN) Tid til sæsonskift? Her kan du bestille tid online til skift af løse dæk på din varevogn - i dit lokale Euromastercenter.
  Kr. 279,75
  Ekskl. evt. ekstramaterialer.

  BESTIL

Find dit Naermeste center

Find center