VINTERDÆK

Skift til vinterdæk, når vejtemperaturen ligger stabilt under 7°. Vinterdæk er udviklet til at køre ved lave temperaturer, og derfor har vinterdækkene de bedste egenskaber ved kørsel i vinterhalvåret.

Både gummiblandingen og det særlige dækmønster er nemlig nøje udviklet til den kolde årstid, så du får en lang række egenskaber i dækket, som hverken et sommerdæk eller et helårsdæk kan give dig.

Bestil dine nye vinterdæk online her


SKIFT TIL VINTERDÆK VED 7°
Det er faktisk nødvendigt at skifte til vinterdæk, så snart at temperaturen kommer under de 7° - og ikke først, når sne og slud allerede ligger på vejene. Det er der to årsager til:

For det første har vinterdæk et højere indhold af naturgummi, hvilket gør dem blødere og mere smidige, når det er koldt. Det sikrer dig et bedre vejgreb og mere kontrol over bilen.

Når vi anbefaler at bruge 7° som tommelfingerregel for, hvornår det er tid til at skifte dæk, er det, fordi de 7° fortæller os, at årstiden er skiftet. 7° er startskuddet til en periode, hvor vi vejrmæssigt kan forvente ustadigt vejr med regn, rim, frost, sne og dårligt udsyn. Med andre ord får vi vejforhold, hvor det er sikrest at køre med vinterdæk.


VINTERDÆK HAR EN BLØDERE GUMMIBLANDING
Vinterdækkets gummiblanding er blødere end gummiblandingen i både sommerdæk og helårsdæk. Den bløde gummiblanding sikrer, at dækket bevarer sin smidighed bedre i kolde temperaturer, og at dækket dermed også navigerer bedre på de kolde vinterveje, særligt når du bremser, accelererer og kører i sving.

Vinterdækket har samtidigt også flere lameller i selve mønstret, hvilket er med til at give dig det bedste mulige vejgreb på is og sne. Lamellerne gør nemlig, at dækket kan grave sig ned i sneen og få et bedre greb på underlaget, så du står fast med bilen - selv på de isglatte veje. 


FORSKELLIGE REGLER FOR VINTERDÆK I EUROPA
Når vinterperioden nærmer sig, og du måske indimellem krydser grænser, skal du være opmærksom på, at reglerne
for vinterdæk kan være anderledes i vores nabolande end i Danmark. Du kan holde dig opdateret på de gældende
vinterdækregler her


VÆLG DE RIGTIGE VINTERDÆK TIL DIT KØRSELSBEHOV
Hos Euromaster har vi et stort og bredt udvalg af vinterdæk fra de bedste dækmærker - og helt sikkert også det rette vinterdæk til dig.

Vi har altid vinterdæk på lager fra Michelin, Pirelli og Goodyear, som er blandt de bedste vinterdæk på markedet. Vi fører også en lang række billigere alternativer fra blandt andre  Kleber, Fulda, Tigar og Sunfull, hvis dit kørselsbehov ikke er så stort. Du kan læse meget mere om alle vores dækmærker og vores forskellige dækkategorier her.  

Bestil dine nye vinterdæk og montering online. Eller bestil på 87 28 28 28, via chat her til højre eller direkte i dit lokale Euromastercenter.

Bestil dæk online

Bestil dæk online

Find dit Naermeste center

Find center