Book tid online til autoservice - Euromaster Danmark!
Book tid online til autoservice - Euromaster Danmark!

AFBALANCERING AF HJUL

Hvis dine hjul er ude af balance, kan du mærke det i hele bilen. Det er ubehageligt at køre med, og det belaster ophænget og hjullejrene.  

HVAD ER AFBALANCERING?
Når vi afbalancerer dine hjul, placerer vi dem i en afbalanceringsmaskine. Maskinen måler hjulenes balance under rotation og indikerer, hvor en eventuel modvægt skal placeres, så hjulet kommer i balance.

 • (PERSONBIL) Hjulene placeres i en afbalanceringsmaskine, som måler hjulenes balance under rotation og indikerer, hvor en eventuel modvægt skal placeres, så hjulet kommer i balance. Vi gør det nemt og hurtigt for dig.
  Kr. 175,00
  Ekskl. evt. ekstramaterialer.

  BESTIL
 • (PERSONBIL) Vi har udstyret i flere centre til at lave en afbalancering med vejtryk, som kan diagnosticere ubalancer. Dette bruges, hvis dækkene har tendens til at "hoppe" - eller hvis bilen er svær at afbalancere korrekt.
  Kr. 244,00
  Ekskl. evt. ekstramaterialer.

  BESTIL
 • (VAREVOGN) Vi har udstyret i flere centre til at lave en afbalancering med vejtryk, som kan diagnosticere ubalancer. Dette bruges, hvis dækkene har tendens til at "hoppe" - eller hvis bilen er svær at afbalancere korrekt.
  Kr. 299,75
  Ekskl. evt. ekstramaterialer.

  BESTIL
 • (VAREVOGN) Hjulene placeres i en afbalanceringsmaskine, som måler hjulenes balance under rotation og indikerer, hvor en eventuel modvægt skal placeres, så hjulet kommer i balance. Vi gør det nemt og hurtigt for dig.
  Kr. 199,00
  Ekskl. evt. ekstramaterialer.

  BESTIL


HVORFOR ER AFBALANCERING VIGTIG?
Et dæk er faktisk ikke lige tungt hele vejen rundt, og en fælg kan være mere tung i den ene side end i den anden. Det skaber ubalance - og når der er ubalance, ruller hjulet ikke jævnt. Det mærkes som vibrationer eller rystelser i hele bilen. 

Udover at det påvirker din køreglæde og din komfort, har det også en effekt på din brændstoføkonomi. Dækkene bliver slidt skæve, og rullemodstanden bliver større, så du får færre kilometer på hver liter brændstof.

Samtidigt skal slidte dæk skiftes oftere. Der er også en reel risiko for, at du slider dit ophæng så meget, at det skal repareres eller udskiftes, hvis du kører med hjul i ubalance.


HVORNÅR SKAL DINE HJUL AFBALANCERES?
Vi anbefaler, at du får afbalanceret dine hjul, hver gang du skifter dæk - uanset om det er nye dæk, ved sæsonskifte eller efter en lapning.

Du skal dog også være opmærksom på, om rattet begynder at vibrere, da det også kan være et tegn på, at hjulene er i ubalance.


AFBALANCERING MED VEJTRYK
Du kan få afbalanceret dine dæk på alle vores centre.

Vi har også det nødvendige udstyr på flere centre til at lave en afbalancering med vejtryk, som er mere præcis og kan diagnosticere ubalance. Dette er særligt relevant, hvis dækkene har tendens til at "hoppe" eller hvis bilen er svær at afbalancere korrekt med almindeligt udstyr. Afbalancering inkl. vægte er inkluderet i vores monteringspakke.

Dette gælder dog ikke afbalancering med vejtryk. Find dit nærmeste center her, hvis du skal have monteret nye dæk.
 

Find dit Naermeste center

Find center