• Forside
Euromaster - Dæk, autoservice og rådgivning til dig og din bil!
Euromaster - Dæk, autoservice og rådgivning til dig og din bil!

FAQ om hjulskift, dækskift og sæsonskift


Hvad er forskellen på et dækskift og et hjulskift?

Et dækskift er udskiftning af selve dækket, hvilket oftest er når dine dæk er slidt ned eller punkteret og der skal nye på fælgen. Et hjulskifte er når man skifter et komplethjul, hvilket vil sige udskiftning af et dæk der er monteret på en fælg.


Hvad er et sæsonskift?

Hos Euromaster er et sæsonskift, når vi skifter dine hjul fra sommerdæk til vinterdæk eller omvendt.


Hvad består vores monteringspakke af?

I vores monteringspakke er der montering af dæk på fælg, samt hjulskift inkluderet i pakken. Vi afbalancere, og sætter selvfølgelig afbalanceringsklodser på hvis nødvendigt, så du er bedst muligt kørende igen. Der er miljøafgift og ventil inkluderet i prisen, dog ikke TPMS ventiler da der forekommer et ekstra tillæg ved tilpasning af disse.
 

Hvornår skal jeg bestille en monteringspakke?

Du kan bestille en monteringspakke til at få skiftet dæk, fælge eller komplette hjul når du booker en tid.


Hvor lang tid tager det at skifte et dæk?

Vores dygtige montører og mekanikere kan skifte dine fire hjul på omkring en halv time. Den halve time kan du bruge med en kop kaffe og vores magasin Drive! i vores venterum.


Kan jeg selv skifte mine hjul?

Du kan godt selv skifte dine hjul, dog anbefaler vi at lade en mekaniker gøre det, da man nemt kan komme til at montere hjulene forkert. De nyere biler har en føler siddende i fælgen, som måler dæktrykket også kaldet en TPMS ventil. Denne skal kalibreres korrekt på et værksted med det rette udstyr. Der er mange faktorer i monteringen, som gør, at du risikerer at køre mindre sikkert eller brændstoføkonomisk, hvis det bliver gjort forkert. 


 

Find dit nærmeste center