• Forside


FAQ om bilens batteri

Bilens batteri er det, der sørger for, at du kan starte din bil hver morgen. Her på siden håber vi på at kunne besvare de spørgsmål, du kan have omkring din bils batteri.


Hvorfor skal batteriet på bilen pludselig skiftes?

Den mest almindelige årsag, til at batteriet på din bil skal udskiftes, skyldes rust eller sulfater. Det opstår på grund af manglende opladning, overopladning eller høje temperaturer.


Kan man sætte et standardbatteri i en bil med start/stop funktion?

Nej. Det er kun forstærkede batterier, der kan bruges i biler med start/stop funktion.


Hvis et køretøj oprindeligt er udstyret med AGM batteri, kan man kun bruge et AGM batteri. Hvis et køretøj oprindeligt er udstyret med et EFB batteri, kan det byttes ud med både et EFB batteri og et AGM batteri.


Vær desuden opmærksom på, at det er mere kompliceret at montere et start/stop batteri end et traditionelt batteri. 


Hvorfor går bilbatterier oftere i stykker om vinteren?

Der er flere årsager til, at batterier oftere skal skiftes om vinteren end om sommeren, men hovedårsagen er, at et batteris kemiske forbindelser nedbrydes ved kulde.


Det er dog også en voldsom belastning for batteriet med de mange koldstarter og den højere brug af elektriske funktioner som varmeanlægget, blæser, sædevarme, elbagrude, vinduesviskere. Batteriet når simpelthen ikke at generere strøm nok fra gang til gang.


Kan jeg selv skifte batteriet?

Ja. Du kan som udgangspunkt sagtens selv skifte batteriet på din bil.


Du skal altid være meget opmærksom på, at du får tilsluttet batteriet korrekt, så der ikke opstår fatale kortslutninger. Batteriet kan i visse bilmærker og modeller også være placeret steder, hvor det ikke så er let at komme til.


Hvis du har en nyere bil, skal du også være opmærksom på, at alene det at afkoble batteriet kan fjerne elementer fra bilens elektroniske hukommelse, som herefter vil skulle programmeres igen.


Hvad skal jeg gøre med det gamle batteri?

Et bilbatteri består af blandt andet bly og svovlsyre. Af miljømæssige hensyn er det derfor vigtigt, at du afskaffer det korrekt.


Du kan også aflevere dit batteri hos Euromaster, så sørger vi for at få sendt det sikkert videre i genbrugssystemet, da hele 90% af et bilbatteri faktisk kan genanvendes. Du kan finde dit nærmeste Euromastercenter her.
 

Find dit nærmeste center