• Forside
Euromaster - Dæk, autoservice og rådgivning til dig og din bil!
Euromaster - Dæk, autoservice og rådgivning til dig og din bil!

FAQ om bilens bremser

Her kan du få svar på dine spørgsmål om bilens bremser og hvilke signaler fra bremserne, du skal være opmærksom på.
 

Hvorfor blokerer min håndbremse ikke længere?

Hvis din håndbremse ikke længere blokerer hjulene, kan kablerne være beskadiget eller revet over. Hele bremsesystemet skal fungere, så bilen bør tjekkes og fejlen udbedres. En bil med defekt håndbremse vil ikke blive godkendt til syn.


Hvorfor hviner mine bremser?

Hvis bremserne hviner skyldes det sikkert at du kører for pænt. Det vil sige at du ikke bremser hårdt nok ved opbremsninger, det kan lave en glasagtig belægning på bremserne, som kan skabe en pibende lyd.


Dog kan der også være andre årsager til at dine bremser laver en pibende lyd. Dine bremser kan nemlig være slidte, eller de kan hænge lidt, dette vil som oftest kræve et lille smit forbi et værksted for at få bremserne skiftet eller smut.


 


Hvorfor kan bremsepedalen trædes længere ned end normalt?

Dette kan skyldes, at der mangler bremsevæske i bremsesystemet, eller at der er kommet snavs og kondens i bremsesystemet. Det kan skabe luftbobler, hvis der er kondens i systemet og medføre, at bremsevæsken bliver dårlig og skal udskiftes. Det kan være rigtig farligt at mangle bremsevæske, da bremserne i værste fald kan sætte ud.


Hvordan finder jeg ud af, om mine bremseklodser er nedslidte?

Du kan tage et kig på dine bremser og se på om de er nedslidte. Er bremseskiverne fri for rust og har en pæn blank overflade, så er de stadig i fin stand og bør som regel ikke udskiftes.
 

Du kan også være så heldig, at din bil har en sensor, der måler, om bremserne er ved at være nedslidte.Trækker din bil lidt til den ene side?

Så kan det være at dine bremser er ved at være slidte, eller er slidt skæve og så kan der være en anden årsag til at bremserne bliver slidt f.eks. en defekt kaliber.


  

Find dit nærmeste center