• Forside
Euromaster - Dæk, autoservice og rådgivning til dig og din bil!
Euromaster - Dæk, autoservice og rådgivning til dig og din bil!

FAQ om olieskift


Med tiden bliver motorolien gammel og beskidt, og noget af det værste der kan ske for din bil er, at motoren mangler olie. Olien forlænger din motors levetid og forbedrer bilens køreegenskaber, og det er derfor vigtigt, at du overholder serviceintervallerne med olieskift og udskifting af oliefiltre.


Hvor ofte bør olien kontrolleres?

Vi anbefaler, at du kontrollerer din oliestand for hver 1.000 km. Selv nye biler har et vist forbrug af motorolie, og fordi der er stor forskel på bilmærker, kan man ikke give et entydigt svar på, hvor meget olie, din motor bruger. Ved at kontrollere din oliestand regelmæssigt kan du få en fornemmelse af, hvor meget olie netop din bil bruger.


Hvordan kontrollere jeg oliestanden?

Du kan selv kontrollere din oliestand ved at aflæse den på oliepinden. Tag først pinden op og tør den af, før du sætter den tilbage i hullet. Når du trækker den op, kan du aflæse oliestanden på pinden. Vær opmærksom på, at der på oliepinden er angivet "minimum" og "maksimum", og at din oliestand skal ligge imellem de to. 


Få skiftet olie og oliefilter hos Euromaster

Hvis din bil mangler olie, hjælper vi dig meget gerne med påfyldningen. Kig forbi dit nærmeste center eller book en tid til et Mastertjek, hvor skift af olie og filter er inkluderet.


Hvorfor skal bilen have skiftet olie og filter?

Olien er motoren smøremiddel og sørger for at alt et velfungerende og derved en rigtig vigtig del af bilens daglige drift. Derfor skal olien og oliefilteret skiftes regelmæssigt, for at sørge for den bedste vedligeholdelse af din bil samt længere levetid.


Hvad er et oliefilter?

Oliefilteret er en vigtig del af bilens motor. Det sørger for at fjerne og filtrere alle urenheder, der kan være kommet ind i motoren via motorolien, væk fra motoren. Er dit oliefilter stoppet til eller defekt, kan der komme snavs med ind i motoren, som kan lave skade på vigtige dele af motoren, derfor er det vigtigt at skifte både olie og oliefilter regelmæssigt. 
 

Find dit nærmeste center