• Forside

Dækmønster

Dækmønster er dækkets slidebane, hvorpå der findes forskelige mønstre. Hvert mønster har forskellige egenskaber og kvalifikationer, som bruges alt efter årstidens vejrmæssige udfordringer. Er der forskel på et dækmønster på sommerdæk, vinterdæk og helårsdæk?

Ja, det er der. Alt efter den årstid, som dækket er beregnet til, vil der være store forskelle på, om det er et sommerdæk, vinterdæk eller helårsdæk.Er der forskel på et dækmønster fra mærke til mærke?

De forskellige dækproducenter udvikler hele tiden nye dæk - med henblik på at lave det bedste dæk på markedet til en bestemt årstid. Derfor vil der stort set altid også være et nyt dækmønster på et nylanceret dæk.


Der er derfor meget stor forskel på dækmønstrene fra mærke til mærke og fra dæk til dæk. Derfor anbefaler vi, at du kigger nærmere på dækkene og dækmærkerne her på hjemmesiden. Ellers kan du altid os via kundeservice på 87 28 28 28 eller dit lokale Euromastercenter direkte. Vi kan altid hjælpe dig med at finde de rigtige dæk til dit kørselsbehov, og vi kan give dig nærmere information og specifikation på de enkelte dæk.Hvad skal mønsterdybden på dæk være?

Det lovmæssige krav til mønsterdybden er 1,6 mm. Hos Euromaster anbefaler vi dog, at du har en mønsterdybde på minimum tre mm. Med den mønsterdybde er du nemlig sikret den optimale bremseevne og vejgreb. Mønsterdybden er særligt vigtig, når det regner, da du selv med helt nye dæk på motorvej og 125 km/t har mindre end 50 procent vejkontakt i vådt føre. 

Find dit nærmeste center