• Forside

Aluminiumsfælge eller stålfælge

Når du skal vælge fælge, er der mange ting, du kan overveje og tage stilling til. Her har vi samlet svarene på nogle af de spørgsmål, du måske kan støde ind i, inden du vælger.Hvad er forskellen på stålfælge og aluminiumsfælge?

Kort sagt ligger den store forskel i udseende og vedligehold.Hvorfor skal jeg vælge en stålfælg?

Stålfælge er meget modstandsdygtige. Stålfælge er stort set vedligeholdelsesfrie og kan klare alle årstider og mange belastninger. Der er også god mulighed for at udbedre eventuelle skader på stålfælgene. Derudover er stålfælge også et mere økonomisk valg.Hvorfor skal jeg vælge en aluminiumsfælg?

Aluminiumsfælgene har mange flotte designs ,og de kan være den perfekte løsning for dig, der gerne vil sætte dit eget personlige præg på din bil - og eksempelvis give den et sporty udtryk. En kvalitetsalufælg kan påvirke din brændstoføkonomi positivt, da de er lettere end stålfælge, og de er mere varmeledende og derfor mere fleksible.Hvilken størrelse skal jeg vælge?

Hvis du vælger større fælge end de fælge, der oprindeligt er monteret på din bil, kan det påvirke din brændstoføkonomi negativt.Hvordan vedligeholder jeg mine alufælge?

Alufælge kræver vedligehold, så brug vores fælgrens regelmæssigt og gerne et par gange om måneden. Hvis du ikke vasker dine fælge, risikerer du permanente beskadigelser som eksempelvis rust. Vær opmærksom på, at dine matte fælge eller chromefælge kræver anden vedligehold.Hvordan vedligeholder jeg mine stålfælge?

Stålfælge kræver et minimum af vedligehold, som ofte kan klares med vand og sæbe, da skidt og snavs ikke sætter sig lige så godt fast på stålfælge som på alufælge.Skal jeg efterspænde mine fælge?

Aluminium kan give sig, hvilket kan resultere i løse bolte. Derfor bør du efterspænde dem, når du har kørt ca. 1.000 kilometer med dem.Hvad er en TÜV-godkendelse?

Med TÜV-godkendelsen (Technischer Überwachungsverein) er fælgene testet på blandt andet styrke og levetid. Godkendelsen startede i Tyskland i 1872 som en organisation, der skulle inspicere dampkedler. Siden er den blevet en international udbyder af teknisk service og certificering, så du er sikret kvalitet og sikkerhed i dine produkter. Euromasters fælgleverandører er TÜV-certificerede.Hvad er en ISO-certificering?

Den betyder, at der leves op til en af verdens mest udbredte ledelsesstandarder, der optimerer processer og giver øget effektivitet og produktivitet i virksomheder verden over. Euromasters fælgleverandører er ISO 9001-certificeret.


Certificeringen tildeles årligt og sikrer kontinuerligt høj kvalitet hos vores leverandører. Mange af vores leverandørers underleverandører og samarbejdspartnere lever også op til ISO 14001, som blandt andet sikrer så lille en belastning af miljøet i produktionen som muligt og miljørigtig ledelse.


Læs mere om certificeringen her.Er der krav til mine fælge i forbindelse med syn?

Hjulet må ikke gå ud over skærmkanten, og der skal være tilstrækkelig luft mellem hjul og karosseri.6 tips til at få dine alufælge til at holde længere:
 

✔️ Rengør fælgene når de er kolde og et par gange om måneden.

✔️ Undgå rengøring med højtryksrenser med et tryk på over 1 bar.

✔️ Undgå syreprodukter, da de gør mere skade end gavn. En del automatiske vaskehaller bruger syreprodukter, så det er en god idé at spørge, før bilen sendes gennem vaskehallen.

✔️ Brug ikke produkter, der ridser fælgen såsom ståluld.

✔️ Brug ikke polish på matte fælge.

✔️ Der må aldrig bruges fælgrens til chrome-look fælge.


 


 

Euromaster - Dæk, autoservice og rådgivning til dig og din bil!
Euromaster - Dæk, autoservice og rådgivning til dig og din bil! 

Find dit nærmeste center