17-01-2018
Har du tjek på dine dæks mønsterdybde?

Med kombinationen af regnvåde veje og nattefrost er det ekstra vigtigt at have de rigtige dæk på for at kunne færdes sikker på vejene, og dækmønsteret har afgørende betydning for din bremselængde.

Når dækmønsteret nærmer sig 3-4 mm, øges bremselængden markant, hvilket kan resultere i farlige situationer og ulykker. De glatte veje kræver ekstra opmærksomhed, og det er ikke uvæsentligt, om bilens dæk har 1,6 mm, 3-4 mm eller 8 mm mønsterdybde. 

Hvis du kører med 1,6 mm, dvs. lovens minimumskrav, har du på en kørebane med 3 mm regn kun 16% vejkontakt ved en hastighed på 75 km/t, hvorimod du med nye dæk har 74% kontakt med vejen.

Hvis du sætter hastigheden op til 125 km/t på en vej med 3 mm regn, har du med de 1,6 mm blot 6% kontakt med vejen, hvorimod nye dæk sikrer dig 47% vejkontakt.

Når man sidder i bilen, måske i de mørke morgentimer og i myldretid med dårligt udsyn pga. regn, er det en forskel, der kan mærkes.

EUROMASTER_vejgreb.jpg

Læs mere her

 

For grossister /privat/dæk/dækservices/hvordan-booker-jeg-tid-online /privat/privat_systemside_2_1/log-pa

Log på

Tidsbestilling

Ved tidsbestilling eller ændring af tid vedrørende dækskift, skal du vælge dit Euromastercenter først. Dette gælder også, selvom du allerede har booket en tid.

Vælg center

For privatkunder

Her kan du som privatkunde købe dæk og se dine tidligere køb.

Køb online