Gør en forskel - vælg Michelin!

Kører du dine dæk fra Michelin ned til mindste mønsterdybde på 1,6 mm, betyder det gode besparelser for dig - og for miljøet!

Med Michelins Long Lasting Performance kører du sikkert fra første til sidste kilometer - og du sparer:

✔️ 25% på dæk - fordi du ikke skal skifte dæk så ofte *
✔️ 4% på brændstof - fordi slidte dæk er mere brændstofeffektive **
✔️ På miljøet - du bidrager til at spare 6,6 millioner ton CO2 **** Et dæk mindre pr. år, hvis dækskift sker ved 1,6 mm i stedet for 3 mm.

** *** Undersøgelse udført af Ernst & Young (maj 2017). Under forudsætning af jævn slitage af dækkene og overholdelse af anbefalinger fra dæk- og bilfabrikanter.


 

Corporate Social Responsibility - Michelin
Corporate Social Responsibility - Michelin
Corporate Social Responsibility - Michelin
Corporate Social Responsibility - Michelin
Michelin anbefaler, at du kører dit dæk til lovens mindstekrav på 1,6 mm!
I 2018 modtog Michelin den store, tysk innovationspris for sin produkt- og klimastrategi 'Long Lasting Performance'.

En strategi, der er til stor glæde for dig og klimaet, da du nu kan køre dine dæk fra Michelin ned til mindste mønsterdybde på 1,6 mm - og det endda "sikkert fra første til sidste kilometer".

Denne innovative tilgang er netop grunden til, at Michelin får denne pris fra det tyske designråd. Som de første i dækindustrien anbefaler Michelin i dag, at bilister kører deres Michelindæk helt ned til lovens mindstegrænse.Stort ressourcespild ved for tidligt dækskift
For tidligt dækskift medfører nemlig et stort ressourcespild, der unødigt belaster klimaet og forbrugernes pengepung.

Uafhængige analyser viser, at der er store omkostninger forbundet med for tidlig udskiftning af bilers dæk.

Følger europæiske bilister f.eks. rådet fra andre dækproducenter og kasserer deres dæk allerede ved 3 mm mønsterdybde, vil ekstraudgiften være ca. 7 mia. euro årligt for forbrugerne.

I klimasammenhæng medfører udskiftning af dæk - før de 1,6 mm - en unødig CO2-udledning på 6 millioner tons årligt*.EverGripteknologien forlænger levetiden for dit dæk
En af hjørnestenene i Michelins ’Long Lasting Performance’ er EverGrip teknologien, som i dag indgår i de nye generationer af Michelindæk - blandt andet i vinterdækket Michelin Alpin 6, hvor kombinationen af en ny ’multi-layer’ gummiblanding og en selvfornyende profil  giver dig et solidt vejgreb på sne - selv når dækket er slidt.

Det populære Michelin CrossClimate+ har også den nye dækteknologi og et mønster med flere, unikke gummiblandinger, så det bevarer sine gode egenskaber helt ned til 1,6 mm.

* Uafhængig analyse lavet af Ernst & Young et Associés “Planned Obsolescence That Can Be Avoided”, maj 2017.
Michelin har beregnet, at hvis alle dæk i Europa køres ned til den mindste tilladte mønsterdybde på 1,6 mm, vil det betyde, at:


 .. vi sammen kan spare ca. 128 millioner dæk*.
 .. lavere udgifter for bilejerne for ca. € 6,9 mia.*
.. vi sammen udleder 6,6 mio. mindre CO2*.


 

* Reduktion af antal dæk med 128 millioner i Europa på grund af tidlig udskiftning af dæk og 6 millioner ton lavere CO2-udslip. Teknisk rapport fra 27. september 2016 med titlen ”Raw material, fuel consumption and CO2 emissions related to early removal of passenger car tyres”. Beregningerne er foretaget i Ladoux (Michelins teknologicenter i Clermont-Ferrand i Frankrig).

** Data fra rapporten med titlen ”Pas de fatalité à l’obsolescence programmée” fra Ernst & Young (maj 2017).

* Under forbehold af normal slitage af dine dæk samt at dæk- og bilfabrikantens anbefalinger efterleves. Kontakt en dækspecialist, hvis du er i tvivl.

Læs mere om Michelin Long Lasting Performance her. 

 

Corporate Social Responsibility - Michelin
Corporate Social Responsibility - Michelin
Corporate Social Responsibility - Michelin
Corporate Social Responsibility - Michelin


Michelin sætter nye mål for bæredygtige dæk
Michelin sætter konstant nye standarder for sine dæk, og Michelin ønsker, at de i 2048 vil bestå af 80% bæredygtigt materiale - samt at alle dæk vil blive genanvendt.


Hvis Michelin opnår disse mål, vil det svare til en besparelse som svarer til energiforbruget i Frankrig i én måned eller at alle biler i Europa kørte en tur på 225 kilometer.Hvad består et dæk af?
På verdensplan bliver cirka halvdelen af alle dæk i dag genanvendt. Lige nu består et dæk fra Michelin af 28% bæredygtige materialer, som er 26% biomaterialer - f.eks. naturgummi eller solsikkeolie - og 2% andre genbrugsmaterialer - f.eks. stål og pulveriseret gummi fra gamle dæk.

Vejen til en mere bæredygtig fremtid for Michelin skal bl.a. ske ved at investere avanceret genanvendelsesteknologi, ved at lave målrettet forskning i biomaterialer, men også gennem et øget samarbejde med hightechfirmaer.

Michelin investerer allerede i løsninger, der fremmer brugen af genanvendeligt materiale i dæk - eksempelvis 'Micronized Rubber Powders’ som er et bæredygtigt materiale, der erstatter olie- og gummibaserede råmaterialer i bl.a. dæk og plastik.


Læs meget mere om Michelins grønne visioner her.  


 

Find dit Naermeste center

Find center