TPMS

Er din bil udstyret med TPMS?


Tyre Pressure Monitoring System - TPMS - er et dæktryksovervågningssystem, som automatisk overvåger dæktrykket og temperaturen i dækkene og kommer med en advarsel, hvis der registreres en uregelmæssighed, eller hvis dæktrykket er for lavt.

Hvorfor?

I november 2014 blev det indført ved lov, at alle fabriksnye personbiler, der sælges i EU (Sverige undtaget) skulle have installeret TPMS.

Valget om at lovgive om dæktryksovervågning er et forsøg på at forbedre og optimere trafiksikkerheden, da det anslås, at flertallet af bilerne på vejene kører med for lavt dæktryk. Kørsel med for lavt dæktryk påvirker bilens manøvre- og bremseegenskaber, elektroniske sikkerhedssystemer samt dækkets evne til at modstå akvaplaning.

Samtidig har dæktrykket en effekt på både økonomi og miljø, da for lavt dæktryk øger brændstofforbruget markant og slider dækket uforholdsmæssigt hurtigt, så det skal udskiftes før tid.

Hvordan?

Hvor det hidtil har været nødvendigt at tjekke alle fire hjul forebyggende ved regelmæssigt at måle manuelt på hvert enkelt hjul, er der nu hjælp at hente i form af TPMS, som overtager opgaven med selve overvågningen af dæktrykket.

På den måde fritages føreren for ansvaret og bøvlet med selv at tjekke dækket.

Til gengæld forpligter TPMS føreren til at reagere, når der kommer en advarsel, da det er et udtryk for, at der er en uregelmæssighed, eller at dæktrykket er så lavt, at det ikke er sikkert at fortsætte kørslen.

Indirekte TPMS (klik for at se stort billede)

Indirektetpms

Direkte TPMS (klik for at se stort billede)

direktetpms

Download Fakta-ark

Kontakt dit lokale Euromaster-center for nærmere rådgivning.

 

 

For grossister /privat/dæk/dækservices/hvordan-booker-jeg-tid-online /privat/privat_systemside_2_1/log-pa

Log på

Tidsbestilling

Ved tidsbestilling eller ændring af tid vedrørende dækskift, skal du vælge dit Euromastercenter først. Dette gælder også, selvom du allerede har booket en tid.

Vælg center

For privatkunder

Her kan du som privatkunde købe dæk og se dine tidligere køb.

Køb online